Prijzen PCR coronatest met Non-COVID document
☝Nu korting, Bestel Vandaag je coronatest!☝

Vragen & Antwoorden

Wanneer mag ik me laten testen?

Op de sneltest locaties kun je je in principe laten testen wanneer je wilt. Wel is het in bepaalde situaties echt noodzakelijk om je te laten testen. Heb je last van symptomen, dan is testen bijvoorbeeld erg belangrijk. Bovendien mag je dan in de tussentijd ook niet uit quarantaine. De commerciële teststraten worden ook veel gebruikt door werkgevers om preventief te testen. Bovendien kun je je zo vaak laten testen als je wilt. Je kunt dus altijd een afspraak maken om je op het coronavirus te laten testen. Het is dan ook geen slecht idee om eens een afspraak in te plannen!

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD coronatest?

De uitslag van de GGD coronatest ontvang je binnen twee dagen nadat je de test hebt laten afnemen. Als je dit te lang vindt duren, kun je ook voor een sneltest kiezen. Kies je voor een sneltest, dan heb je namelijk al binnen 15 minuten de uitslag van de test. Wanneer je de uitslag ontvangt is dus afhankelijk van de testlocatie die je bezoekt. Wil je de uitslag zo snel mogelijk hebben? Dan is een sneltest locatie aan te raden. Is er geen haast bij de test, omdat je toch al vanuit huis werkt bijvoorbeeld? Dan kan een test van de GGD ook een optie zijn. Houd er wel rekening mee dat je in quarantaine moet blijven zolang er twijfel bestaat of je corona hebt.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een test?

Aanmelden voor een test is gemakkelijk. Dat doe je namelijk gewoon via de website. Op de website geef je een datum en tijdstip aan dat voor jou goed uitkomt. Vervolgens kun je je die dag laten testen. Hetzelfde geldt ook voor de tests van de GGD. Ook die tests kun je gewoon online inplannen. De tests van de GGD dien je uiteraard ook op de website van de GGD in te plannen. Aanmelden is hoe dan ook binnen seconden tot enkele minuten al gedaan. Daarna is het wachten geblazen totdat het zo ver is en je richting de teststraat kunt rijden.

Bij welke locaties kan ik terecht?

Er zijn veel locaties in Nederland waar je je op het coronavirus kunt laten testen. Ook in en nabij Oosterhout vind je testlocaties. Om een goed overzicht van de testlocaties te krijgen, raden we je aan om deze website goed door te lezen. Kies in het menu bovenaan de website de regio waar jij je wilt laten testen. Hierna kom je op een pagina met alleen informatie over het testen in die specifieke regio. Zo heb je dus al snel een duidelijk overzicht! Het is zeker aan te raden om de website eens goed door te nemen.

Hoe werkt de test?

Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde PCR test. Er wordt dan een wattenstaafje tot diep in je neus gestopt. Er wordt een uitstrijkje genomen. Dit doet geen pijn. Het uitstrijkje wordt vervolgens bestudeerd. Bij de PCR test worden virusdeeltjes gekopieerd. Als er sprake is van virusdeeltjes, is dit al snel zichtbaar. De test wordt erkend door het RIVM. De test is bovendien gevoelig en dus kan men het virus al snel aantonen, ook als de symptomen enorm mee lijken te vallen. De test is betrouwbaar en als je positief test, dan heb je dus ook echt het virus. Om die reden neemt de GGD deze tests ook mee in de statistieken.

Ik ben positief getest. Wat nu?

Ben je positief getest? Dat is vervelend om te horen! Een positieve testuitslag betekent namelijk dat je het coronavirus hebt. Belangrijk is dat je nu de juiste stappen neemt. Om te beginnen is het essentieel dat je in quarantaine gaat. Doe je dat niet, dan zul je vast en zeker mensen besmetten. Ook je huisgenoten moeten in quarantaine. Je kunt er wel alles aan doen om binnenshuis in isolatie te gaan, waardoor zij niet ook besmet raken. Desondanks moeten je huisgenoten wel in quarantaine. Waarschuw in het geval van een positieve test ook de mensen met wie je onlangs contact hebt gehad. Mogelijk dragen zij het virus ook bij zich. Het is dus belangrijk dat ze daarvan op de hoogte zijn en dat ze zich ook kunnen laten testen.

Prijzen PCR-testen met COVID reisverklaring
☝Klik hierboven voor korting, Boek Vandaag je coronatest!☝
Scroll naar top