Prijzen PCR coronatest met Non-COVID document
☝Nu korting, Bestel Vandaag je coronatest!☝
5 veelvoorkomende vragen over coronatesten

5 veelvoorkomende vragen over coronatesten

Er wordt massaal getest op corona in Oosterhout maar bij sommigen roept dit wat vragen op. Hier lees je een aantal veelvoorkomende vragen en de antwoorden.

Kan ik mij meerdere keren laten testen op corona?

Ja, je kunt je vaker dan één keer laten testen op corona in Oosterhout. Het is niet zo dat als je een keer getest bent, dat je je dan niet meer kunt testen. Wil je je een tweede keer laten testen? Dan kun je dit op dezelfde locatie doen als waar je de eerste keer bent geweest. Ook kun je ervoor kiezen om naar een andere locatie te gaan.

Is er een testlocatie bij mij in de buurt, in Oosterhout?

In bijna elke omgeving is er wel een testlocatie te vinden om je te laten testen op COVID-19. Wanneer je in een grote stad woont, zijn er natuurlijk meer mogelijkheden dan als je meer achteraf woont. Toch zijn er ook in de afgelegen gebieden in de omgeving locaties te vinden om je te laten testen.

Maakt het uit hoe oud ik ben voor de test?

Nee, dit maakt niets uit. Mensen van jong tot oud kunnen zich laten testen op corona in Oosterhout. Op sommige locaties doen ze alleen de neustest en op andere locaties doen ze alleen de keeltest. Vaak doen ze het ook beiden. Bij jongere kinderen wordt soms alleen de keeltest gedaan, omdat de neustest pijnlijk kan zijn.

Maakt het uit hoe oud ik ben voor de test?

Laat mij test zien of ik corona heb gehad?

Wanneer je een sneltest of een PCR-test doen, dan laat je test alleen zien of je op dat moment corona hebt. Dat zegt dus niks over gisteren, vorige week of vorige maand. Wil je weten of je corona in het verleden hebt gehad? Op sommige locaties kun je een antistoffentest doen. Die laat zien of je lichaam antistoffen tegen het coronavirus heeft gemaakt. Wanneer deze positief is, heb je dus corona gehad.

Kosten PCR coronatest met COVID reisdocument
☝Op dit moment hoge kortingen: Boek Vandaag!☝

Moet ik een afspraak maken voor mijn test?

Ja, in de meeste gevallen moet je eerst een afspraak maken voordat je de test gaat doen. Dit kan vaak via het internet of de telefoon. Het is belangrijk om een afspraak te maken met de locatie in Leiden waar jij je wilt laten testen, omdat je dan zeker weet dat ze een plekje voor je hebben. Je wilt niet onnodig op de locatie aankomen en dan niet getest kunnen worden. Gedurende deze COVID-19 periode is het namelijk heel belangrijk om zo weinig mogelijk interactie te hebben om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Scroll naar top